Notícies

-En algunes zones urbanes d'Àsia, més del 70% dels estudiants de secundària pateixen miopia. Per aquest motiu, a Guangzhoy (La Xina) van incloure una classe d'activitat a l'aire lliure tots els dies durant tres anys. Això va permetre reduir significativament els casos de miopia.

Podreu llegir més sobre aquest tema al pròxim número d'Optometristes.cat.

 

-Tauletes, mòbils, portàtils… quin efecte tenen en la salut dels nens?

S'han disparat els casos de miopia en els nens, alerta que se suma a altres advertiments sobre els efectes adversos dels dispositius mòbils

Encara no han fet 1 any i ja passen molta estona mirant embadalits una pantalla, una pràctica que no farà més que augmentar a mesura que es vagin fent grans. Abans era la televisió, però ara els nens es queden enganxats davant de pantalles molt petites, i que miren de molt a prop. Telèfons, tauletes, consoles de videojoc, mini DVD (per exemple, en els cotxes)… formen part de la vida quotidiana dels nens des que són ben petits.

El primer àmbit en què es detecten problemes derivats de l'ús de tauletes i mòbils és obvi: la visió. Cada vegada més i més nens tenen miopia, i ara ja no és per motius genètics. Els oftalmòlegs ho tenen clar: el consum de pantalles és al darrere d'aquesta epidèmia de miopia.